TOON RESULTATEN
Goedkope bouwgrond met zeezicht in Moraira Bouw uw nieuwbouw huis in Spanje Immosol - nieuwbouw met zeezicht in Moraira

Javea, een pareltje aan de Costa Blanca

Javea is gelegen in de provincie Alicante,

Daarbij op 90 kilometer ten noorden van Alicante en 110 kilometer zuidelijk van Valencia. Het ligt tussen Cap San Antonio en Cap de La Nao van waaruit u prachtige zeezichten heeft. En ook zelfs naar Ibiza als het weer helder is. Ook het schitterende eilandje Porticholl is een unieke bezienswaardigheid.

Javea is een toeristische en maritieme stad

Liggende aan de voet van de indrukwekkende en magnifieke berg Montgó. Een schone en vredige Middellandse Zee begeleidt de kust langs 25 kilometer aan schone stranden, baaien en kliffen.Een plek waar liefhebbers van fotografie de mogelijkheid hebben om prachtige foto’s te maken. Een steeds populairdere kustplaats aan de Noordelijke Costa Blanca door veel toeristen en bezoekers die hier hun huis kopen en permanent gaan wonen in hun appartementen, villas of moderne nieuwbouwhuizen.

Javea,(Xabia)zoals de lokale bevolking het noemt, is verdeeld in drie verschillende gebieden:

Javea Pueblo, de oude binnenstad. het historische centrum

Er is de oude binnenstad van Javea, waar u door oude smalle straatjes kunt dwalen en op donderdag de lokale markt kunt bezoeken. Gebouwd met origineel Tosca-zandsteen is het rijk aan middeleeuwse geschiedenis.
De gotische versterkte kerk van San Bartolome domineert het centrum van de stad van Javea. Dit gebouw dateert uit de 15e eeuw. Aan de zijkant van de kerk is een prachtig gebouw met de overdekte markt waar u dagelijks lokale verse producten kunt kopen.

De haven van Javea (Xabia Puerto)

Het favoriete gebied van veel mensen in Javea, dit heeft een fascinerende charme die moeilijk te definiëren is. Witte huizen omringen de baai. Bekijk de vissers hun verse vangsten binnenbrengen of kijk hoe de zeilboten vertrekken vanuit de jachthaven. Eet in de fantastische visrestaurants. Er zijn ook veel goede winkels, bars en cafés – het bruist van de activiteit. Het havengebied van Javea heeft een echt Spaans gevoel, dit is een gebied waar de lokale bevolking leeft en werkt in harmonie met de toeristische elementen. Het is een levendige bruisende wijk met veel winkels, cafés, bars en restaurants.Javea is zeer populair: Mocht u een huis of appartement kopen op wandelafstand van het strand dan is het gebied van de Arenal geliefd. Als je een huis of finca in Javea wilt kopen in een meer rustig gebied, dan zijn eventueel de urbanisaties aan de Montgo een goede mogelijkheid. Volgens menigeen behoren de wijken Tossalet en La Lluca tot de mooiste van de Costa Blanca. Het herkenningspunt van het havengebied is de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto met een dak dat de romp van een schip imiteert.

Het strand van Javea (Playa El Arenal)

Het bruisende Arenal-gebied is eigenlijk het zandstrand met blauwe vlag dat wordt omringd door winkels, bars en restaurants zoals het beroemde Los Remos of La Boheme. Het El-Arenal-strand-Javea is een geweldige plek om ‘s avonds over de promenade te lopen. Het is duidelijk erg toeristisch en is het minst Spaanse deel van Javea, maar toch is het een cruciaal onderdeel.

Tijdens de avond in de zomer zijn hier verschillende kraampjes met een verscheidenheid aan handgemaakte ambachten. Veel van de bars hebben livemuziek en er zijn verschillende discotheken. Het strand van Arenal is de plek om van het nachtleven te genieten, hoewel het relatief rustig en beperkt is, heeft het levendige plekken zoals de nachtclub Achill.

De Arenal is erg goed voor gezinnen. Het strand is groot en erg breed. Het water is erg ondiep en kalm omdat het in een beschutte baai ligt. Je kunt gemakkelijk in een café of bar zitten en je kinderen zien. Over het algemeen is Spanje erg gezinsgericht en kunt u zich veel ontspannener voelen over de veiligheid van uw kinderen dan waar u ook bent.

Dit is de plek waar je tapas, paella maar ook vers gevangen vis kunt eten. Het mooie van Javea is de keuze uit de drie zeer verschillende delen.Ieder gedeelte met zijn eigen charme en karakter.

Onderstaand ons aanbod van huizen, villas en appartementen in Javea Costa Blanca

  • Sorteer op:

Er zijn geen objecten om te tonen met deze filter instellingen.